» مهارت های رشته کامپیوتر » مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر
مهارت های رشته کامپیوتر

مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر

مرداد 27, 1403 3061

مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر یکی از موضوعات بعضا مبهم و چالش برانگیز برای دانش‌آموزانی است که از قصد دارند از پایه نهم وارد مقطع متوسطه دوم شوند. در واقع اغلب دانش‌آموزان اطلاعات درستی از برنامه نویسی رشته کامپیوتر ندارند. همین مسئله می‌تواند منجر به انتخاب یا تصمیم غلط شود؛ از این‌رو قصد داریم در این مقاله اطلاعات کاملی در رابطه با برنامه نویسی رشته کامپیوتر، مهارت‌های لازم برای موفق شدن در این حرفه، میزان آن در مقطع متوسطه دوم، آینده شغلی و هر آنچه که به این مسئله مرتبط است را ارائه کنیم. پس اگر شما نیز با این چالش مواجه هستید، تا انتها همراه ما باشید.

برنامه نویسی چیست؟

احتمالاً زیاد شنیده‌اید که برای اجرای هر کاری، نیاز به برنامه دارید. در واقع اگر بخواهید کارهایتان به طور منظم، طبق اولویت، کاملاً درست و موفقیت‌آمیز به سرانجام برسند، لازم است برنامه‌ریزی کرده و طبق آن پیش بروید. اگر جایی نیاز به اصلاح فرایند است، می‌توانید بعضی از موارد را حذف، اضافه و یا تغییر دهید. به عنوان مثال برنامه‌ریزی می‌کنید که به خرید بروید و سپس با همان اقلام خرید، آشپزی می‌کنید. بدیهی است تا زمانی که خرید نروید، نمی‌توانید آشپزی کنید و باید ترتیب اولویت انجام کارها را رعایت کنید.

همین تصور از انجام کارهای مختلف طبق برنامه‌ریزی را درون دنیای کامپیوتر تصور کنید. کامپیوتر شما باید یک سری کارها را انجام دهد؛ این کارها اولویت‌بندی لازم دارند، فرایندهای مختلف دارند، ممکن است در اواسط کار تغییر کنند. حتی شاید لازم شود اصلاح و یا حذف شوند تا به‌شکل بهتر و بهینه‌تری ایجاد شوند. از آنجایی که خود کامپیوتر نمی‌تواند این برنامه‌ریزی را انجام دهد، پس باید برای آن «برنامه‌نویسی» شود. با این توضیحات می‌توان برنامه نویسی رشته کامپیوتر را این‌گونه تعریف کرد:

به نوشتن دستوراتی به زبانهای خاص و قابل فهم برای کامپیوتر که مشخص میکند دستگاه باید چه کارهایی را به چه شکل، در چه زمانی و با چه اولویتی انجام دهد، برنامهنویسی میگویند. در واقع شما میتوانید برنامهنویسی را نوعی راه ارتباطی بین انسان و کامپیوتر بدانید که با آن عملکرد کامپیوتر کنترل میشود.

برنامه نویس کیست؟

در وهله اول می‌توان گفت کسی که مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر را دارد و می‌تواند این کار را به درستی انجام دهد، برنامه نویس است. با این وجود در یک تعریف کلی و جامع‌تر برنامه نویس کسی است که حداقل به یکی از زبان‌های قابل فهم برای کامپیوتر تسلط دارد و می‌تواند با کمک آن‌ها، یک برنامه یا نرم‌افزار برای کامپیوتر بنویسد. برنامه نویس هم کد می‌نویسد، هم تست می‌کند و هم در صورت نیاز رفع اشکال آن را نیز انجام می‌دهد. زمینه‌های کاری برنامه نویس را می‌توان دنیای وب، موبایل، بازی سازی و داده کاوی معرفی کرد.

مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر

اکنون که به‌خوبی با تعریف برنامه نویسی و کار برنامه نویس آشنا شدید، لازم است بدانید که منظور از مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر چیست. به‌عبارتی می‌خواهیم توضیح دهیم که برای برنامه نویسی رشته کامپیوتر شما باید چه مهارتی را کسب کنید یا به‌بیان دیگر؛ کسی که قصد فراگیری مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر را دارد، نیاز به یادگیری چه مواردی دارد؟ به طور کلی مهارت‌هایی که لازم است هر برنامه نویس داشته باشد، به شرح زیر هستند:

1- تسلط به یک زبان برنامه نویسی

در نگاه اول مهم‌ترین چیزی که به‌عنوان مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر قابل معرفی خواهد بود، تسلط داشتن به یک زبان برنامه نویسی است. با توجه به بستری که قرار است برنامه شما در آن اجرا شود (موبایل، وب یا محیط اصلی سیستم عامل)، زبان‌های مختلفی هستند که می‌توان با آن‌ها برنامه نویسی را انجام داد. برنامه نویس باید حداقل روی یکی از این زبان‌ها مسلط باشد تا بتواند برنامه دلخواه خود را در کامپیوتر نوشته و به مرحله اجرا در بیاورد.

2- داشتن مهارت حل مسئله در برنامه نویسی رشته کامپیوتر

کسی که در حوزه برنامه نویسی فعالیت می‌کند، لازم است مهارت بالایی در حل مسئله داشته باشد؛ زیرا هدف از برنامه نویسی حل یک مسئله یا چالش در یک بستر است. از طرفی برنامه نویس باید بتواند به‌کمک این مهارت خود، چالش‌هایی که در هنگام برنامه نویسی با آن مواجه می‌شود را نیز به‌خوبی برطرف نماید. پس اگر به برنامه نویسی فکر می‌کنید باید خود را برای مواجه شدن با دنیایی از مسائل به ظاهر بی‌جواب آماده کرده باشید.

3- یادگیری مفاهیم پایهای برنامه نویسی رشته کامپیوتر

برای داشتن مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر نیاز به یادگیری مفاهیم پایهای در این حوزه دارید. منظور از مفاهیم پایه‌ای کسب اطلاع از الگوریتم‌های مختلف یا مباحث طراحی الگوریتم، توابع کاربردی، تابع‌های بازگشتی و… است. با دانستن این مفاهیم بهتر می‌توانید برنامه نویسی را انجام دهید. البته که این موارد را در رشته کامپیوتر به‌صورت کاملا اصولی فرا می‌گیرید تا تبدیل به یک برنامه نویس حرفه‌ای شوید.

4- دارا بودن مهارتهای ریاضی بهاندازه کافی

احتمالاً زیاد شنیده‌اید که برای ورود به رشته کامپیوتر باید به علم ریاضی تسلط خوبی داشته باشید. در واقع یکی از شروط برنامه نویسی رشته کامپیوتر یا تحصیل در این رشته، نمره ریاضی بالا در دوران تحصیل است. دلیل این پیش‌نیاز تا حد زیادی به همان توانایی حل مسئله شما برمی‌گردد. کسی که قرار است برنامه نویسی کامپیوتر به‌ویژه در سطح پیشرفته و عالی انجام دهد، باید تسلط کافی و نسبی بر مفاهیم ریاضی داشته باشد. مجموع این مفاهیم و توانایی در علم ریاضیات باعث می‌شود فرد بهتر بتواند در حل مسئله موفق شده و الگوریتم‌های کاربردی‌تری را ارائه کند.

5- توانایی مستند کردن کدهای برنامه نویسی رشته کامپیوتر

یکی از مهارت‌هایی که برای برنامه نویسی رشته کامپیوتر کمتر به آن توجه می‌شود، مهارت نوشتن و مستند کردن است. به‌عبارتی فرد برنامه نویس باید بتواند برای کدهای خود مستندسازی کند. همچنین باید توانایی گزارش نویسی یا گزارش گیری را نیز داشته باشد. این کار در سطح حرفه‌ای باعث می‌شود برنامه نویس بتواند کار خود را به دیگر برنامه نویسان توضیح یا انتقال دهد. ضمن اینکه در مواقعی لازم است اطلاعاتی در اختیار کاربران نیز قرار گیرد و برنامه نویس باید بتواند این کار را هم به‌خوبی انجام نماید.

6- کسب مهارتهای نرم برای رشد بیشتر

یک سری مهارت‌هایی تحت مهارت نرم هستند که در هر شغلی به آن‌ها اشاره می‌شود. داشتن این مهارت‌ها برای توسعه فردی، توسعه شغلی و اجتماعی بسیار ضروری هستند. مهم‌ترین این مهارت‌ها عبارتند از:

  • مهارت‌های ارتباطی
  • کنجکاو بودن برای پیدا کردن مشکل و راه حل
  • توانایی انجام کار گروهی
  • توانایی سخنرانی کردن و ارائه گزارش
  • تسلط بر زبان‌های خارجی به ویژه انگلیسی
  • یادگیری نرم‌افزارها و پلتفرم‌های مرتبط با حوزه کاری
  • مهارت حفظ انگیزه
  • حفظ پشتکار و پرتلاش بودن
  • و…

چالش و راهکارهای برنامه نویسی رشته کامپیوتر

در مسیر برنامه نویسی رشته کامپیوتر چالش‌های متعددی وجود دارند که حتماً با آن‌ها مواجه خواهید شد. در این میان کسی می‌تواند مسیر خود را با موفقیت پشت‌سر بگذارد که بتواند به‌خوبی با این چالش‌ها روبه‌رو شده و در نهایت بهترین راه‌حل را برایشان انتخاب نماید. پرتکرارترین و مهم‌ترین چالش‌هایی که با آن‌ها در این حوزه مواجه می‌شوید به‌همراه راه حل‌های پیشنهادی به شرح زیر هستند:

1- تغییرات مداوم تکنولوژی

رشد و پیشرفت تکنولوژی و سرعت بالای تغییرات آن در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست. این سرعت در تغییر، یکی از مهم‌ترین چالش‌های افرادی است که به‌دنبال یادگیری مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر هستند؛ چرا که ممکن است پس از یادگیری مهارت‌های یک حوزه، با تغییر تکنولوژی، نرم‌افزارها، کدها، تکنیک‌ها و… مواجه شوند. در این شرایط نیاز به آموزش و یادگیری مجدد خواهید داشت.

بهترین راه‌حل برای رفع این چالش و البته پیشنهاد مهم به افرادی که وارد دنیای برنامه نویسی می‌شوند، این است که باید همواره دانش و اطلاعات خود را بهروز نگه‌دارند. در واقع کسی که برنامه نویسی کامپیوتر را انتخاب می‌کند باید خود را برای مطالعه و یادگیری دائمی آماده کرده باشد؛ در غیر این صورت نمی‌تواند موفقیت بالایی در این زمینه کسب نماید.

2- پیچیدگی و بزرگ بودن پروژهها

یکی دیگر از چالش‌هایی که در مسیر برنامه نویسی رشته کامپیوتر با آن مواجه می‌شوید، پیچیدگی و بزرگ بودن پروژه‌ها است. در واقع یک نرم‌افزار حتی به ظاهر ساده ممکن است نیاز به برنامه نویسی خیلی پیچیده داشته باشد. هر چقدر سطح کار بزرگ‌تر و حرفه‌ای باشد، پیچیدگی کار نیز بیشتر خواهد بود. شکستن پروژه به بخش‌های کوچک‌تر نیز کار ساده‌ای نیست. ضمن اینکه اگر قرار شود کدنویسی هر بخش را برنامه نویس‌های متفاوتی به عهده بگیرند، ترکیب این کد ها نیز چالش بزرگی خواهد بود.

برای رفع این چالش‌ها نیاز به استفاده از شیوه‌های مدیریت پروژه مدرن مانند اسکرام (Scrum) خواهید داشت. همچنین باید توانایی کار با نرم‌افزارها و پلتفرم‌های مختلف مدیریت پروژه مانند گیت را نیز یاد بگیرید.

3- مدیریت کارها و زمان

چالش دیگری که برای برنامه نویسان مطرح است، مدیریت کارهای پیچیده، اولویت‌بندی، وابسته بودن کارهای افراد مختلف به یکدیگر، زمان‌بندی صحیح و… است. مدیریت این امور کار نسبتاً دشواری است و اهمیت زیادی نیز دارد. برای کاهش این چالش‌ها یا رفع آن‌ها می‌توانید از پلتفرم‌های مدیریت پروژه مانند Trello استفاده کنید.

4- تست نرمافزار

پس از اتمام برنامه نویسی نرم‌افزار و قبل اینکه برنامه به انتشار و استفاده کاربران برسد، لازم است تا آن را از بخش‌های مختلف مورد ارزیابی قرار دهید تا از عملکرد آن مطمئن شوید. در واقع نرم‌افزار شما باید تست‌های مختلفی مانند تست امنیت، سرعت، عملکرد و… را پشت سر بگذارید تا اگر ایرادی دارد قبل انتشار رفع شود. انجام این تست‌ها خود چالشی برای برنامه نویس‌ها است. امروزه برای ارزیابی نرم‌افزارهای جدید، بسترهایی هستند که تست برخی از بخش‌ها را خیلی سریع انجام می‌دهند.

5- کمبود منابع

در برخی از موارد برای یادگیری مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر نیاز به منابع مطالعاتی مختلفی دارید که برخی از آن‌ها به‌دلایل مختلفی مانند تحریم یا فیلتر در اختیار شما قرار ندارند. ضمن اینکه بعضی از چالش‌ها جدید بوده و شاید نتوانید راه‌حل مستقیمی برای آن‌ها بیابید. این چالش را برنامه نویس‌ها با مطالعات گسترده، ارتباط با برنامه نویس‌های ماهر، بررسی راه حل‌های مشکلات نزدیک یا مشابه و… برطرف می‌کنند. برای کاربران ایرانی که تسلط به زبان خارجی ندارند، این کمبود منابع بیشتر حس می‌شود؛ زیرا اغلب منابع معتبر، انگلیسی هستند.

آینده و بازار شغلی مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر

یکی از دغدغه‌های اصلی همه افراد به‌ویژه در زمان انتخاب رشته، توجه به آینده شغلی است. افرادی که می‌خواهند در مقطع متوسطه دوم وارد رشته کامپیوتر شوند نیز این سوال را دارند که آینده شغلی مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر به چه شکلی است. آینده شغلی برنامه نویسی رشته کامپیوتر را از بخش‌های زیر می‌توان بررسی نمود:

میزان تقاضای نیروی کار

از آنجایی که هر روز شاهد پیشرفت تکنولوژی و تلاش برای الکترونیکی شدن کارها هستیم، میزان تقاضا برای نیروی برنامه نویس نیز همچنان رو به افزایش است. پس اگر می‌خواهید مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر را یاد بگیرید، مطمئن باشید که پس از یادگیری نیاز به چنین نیرویی وجود خواهد داشت. البته بحث تخصص و حرفه‌ای بودن را نباید فراموش کنید.

تنوع زمینههای فعالیت

یکی از جذابیت‌های شغل برنامه نویسی رشته کامپیوتر تنوع زمینه‌هایی است که می‌توانید در آن‌ها فعالیت داشته باشید. در واقع شما می‌توانید بر اساس علاقه خود در زمینه‌های مختلف وب، نرم‌افزار تحت کامپیوتر، تلفن‌های همراه، بازی‌سازی، هوش‌مصنوعی، امنیت سایبری و… مشغول شوید.

قابلیت رشد در کار

معمولاً افراد هنگام ورود به کار میزان رشد خود را در سازمان و آینده شغلی را در نظر می‌گیرند. میزان رشد در کار برنامه نویسی نیز نسبتا مطلوب است به حدی که شما می‌توانید از نوشتن برنامه‌های ساده شروع کرده و تا بازی‌های پیشرفته تلفن همراه یا کامپیوتر پیش بروید. امکان راه‌اندازی نرم‌افزار تحت کامپیوتر را دارید یا می‌توانید در دنیای وب فعالیت کنید. یک برنامه نویس می‌تواند سایت‌های سازمانی پیشرفته همچون فروشگاه‌های اینترنتی پیاده‌سازی نماید یا صرفاً یک وب‌سایت ساده طراحی کند.

علاوه بر این میزان رشد و فعالیت، برنامه نویس‌ها در سازمان خود می‌تواند پس از مدتی به‌عنوان سرپرست تیم فنی، مشاوره توسعه نرم‌افزار، مهندسی نرم‌افزار، تست نهایی و… فعالیت داشته باشند. ضمن اینکه برنامه نویس‌ها حتی می‌توانند روی ایده‌های خود نیز تمرکز کرده و کسب و کار شخصی خود را نیز راه‌اندازی کنند.

حقوق و مزایا

تصوراتی که فکر کنید برنامه نویس‌ها اصطلاحاً پول پارو می‌کنند، غلط است؛ اما به نسبت مشاغل مهارتی دنیای تکنولوژی، شغل برنامه نویسی از نظر حقوق و مزایا وضعیت نسبتاً مطلوبی دارد. بدیهی است که هر چقدر تخصص و تجربه شما بالاتر باشد، درآمد بیشتری می‌توانید کسب کنید. به عبارتی توانایی کلی شما اعم از سرعت عمل، دقت، مهارت، خلاقیت و… می‌تواند روی میزان حقوق و مزایای شما در سازمان تأثیرگذار باشد.

مزیت‌های شغل برنامه نویسی به سازمانی که در آن فعالیت می‌کنید وابستگی زیادی دارد و می‌تواند متفاوت باشد. با این وجود مهم‌ترین مزایای این شغل را می‌توان عدم نیاز به سرمایه بالا برای فعالیت پروژهای و شخصی، امکان اشتغال به صورت دورکاری، پیشرفت شغلی مطابق با تکنولوژی روز دنیا و… معرفی نمود.

امنیت شغلی برنامه نویسی رشته کامپیوتر

بررسی امنیت شغلی نیز یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر شغل است. برای مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر در نگاه اول می‌توان گفت که امنیت شغلی نسبتاً بالایی دارد؛ زیرا تقاضا برای این نیرو رو به افزایش است و دنیا به‌سمت الکترونیکی شدن هرچه بیشتر پیش می‌رود. با این وجود نباید فراموش کنید که پیشرفت تکنولوژی می‌تواند بازار کار برنامه نویس‌ها به‌ویژه آن‌هایی که تخصص بالایی ندارند و مهارت‌شان در سطح عادی است را به خطر بیاندازد.

از طرفی مسائل اقتصادی شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز بعضاً منجر به تعدیل‌نیرو می‌شود. همچنین اگر به صورت پروژه‌ای کار می‌کنید، پس از اتمام پروژه شغلی نخواهید داشت تا زمانی که پروژه جدیدی را به عهده بگیرید. با این وجود اگر شخصی بتواند در کنار مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر، سایر مهارت‌ها مانند مهارت‌های نرم که در ابتدا مطرح کردیم را نیز کسب کند، می‌تواند بازار امن برای شغل خود ایجاد کند.

ویژگیهای شخصیتی مورد نیاز و مهم مهارت برنامه نویسی

اگر می‌خواهید بدانید که از نظر شخصیتی فرد مناسبی برای شغل برنامه نویسی رشته کامپیوتر هستید یا این شغل برای شما انتخاب درستی نخواهد بود، حتماً توصیه می‌کنیم به‌کمک یک مشاور از وضعیت شخصیتی خود مطلع شوید و با موارد زیر مقایسه کنید. به‌عبارتی ویژگی‌های شخصیتی لازم برای یک برنامه نویس موارد زیر هستند:

  • داشتن تفکر منطقی و تحلیلی
  • توجه زیاد به جزئیات
  • صبور
  • امکان انجام کار تیمی
  • خلاقیت بالا
  • داشتن مهارت‌های ارتباطی
  • علاقه‌مند به یادگیری مداوم
  • توانایی حل مسئله
  • انعطاف‌پذیری

پیشنهاد می‌کنیم قبل از ورود به این شغل از داشتن این ویژگی‌های شخصیتی در خودتان مطمئن شوید.

تفاوت مهارت برنامه نویسی در مدارس مختلف مقطع متوسطه دوم

آموزش برنامه نویسی در مدارس مختلف با توجه به رشته‌های تحصیلی متفاوت خواهد بود. میزان آموزش برنامه نویسی رشته کامپیوتر را در هر سه شاخه فنی، کاردانش و نظری بررسی کرده‌ایم که در ادامه مشاهده می‌کنید:

آموزش برنامه نویسی در هنرستان فنی

در میان رشته‌هایی که در هنرستان‌های فنی حرفه‌ای ارائه می‌شوند، رشته شبکه و نرم‌افزار رایانه که بیشتر با نام رشته کامپیوتر نیز شناخته می‌شود، به آموزش برنامه نویسی می‌پردازد. مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر فنی حرفه‌ای در طی سه سال با مفاهیم فلوچارت و الگوریتم، پایگاه داده، توسعه برنامه سازی، طراحی وب و در نهایت با مبحث تجارت الکترونیک به هنرجویان آموزش داده می‌شود.

اصلی‌ترین زبان برنامه نویسی هنرجویان در این سه سال PHP است و با پایگاه داده MySql کار می‌کند. آموزش HTML، CSS، جاوا اسکریپت و… برای توسعه صفحات وب نیز در کنار این موارد آموزش داده خواهند شد. اگر می‌خواهید قبل از ورود به دانشگاه مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر را تا حد نسبتاً خوبی یاد بگیرید، بهترین انتخاب، رشته شبکه و نرمافزار رایانه هنرستان فنی خواهد بود.

هنرستان کاردانش و مهارت برنامه نویسی

در شاخه کاردانش رشته‌های مختلفی هستند که در آن‌ها برنامه نویسی نیز آموزش داده‌می‌شود. برخی از این رشته‌ها دیگر منسوخ شده و جایگزین‌هایی دارند. در حال حاضر اصلی‌ترین رشته کاردانش که در آن مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر تدریس می‌شود، رشته «تولید و توسعه پایگاههای اینترنتی» است. در این رشته از سال یازدهم با طراحی وب و مفاهیم HTML، CSS، jquery، BootStrap و نرم‌افزار Dreamweaver آشنا خواهید شد. سال دوازدهم نیز وردپرس، PHP و پایگاه داده MySql را آموزش می‌بینید.

این رشته بیشترین مفاهیم مشترک را با رشته شبکه و نرم‌افزار رایانه دارد. ورود به این رشته نیز شما را قبل از دانشگاه با برنامه نویسی رشته کامپیوتر آشنا می‌کند؛ با این تفاوت که رشته کاردانش مفاهیم مرتبط با طراحی وب و ظاهر وب‌سایت را بیشتر آموزش می‌دهد. این در حالی است که تمرکز اصلی رشته هنرستان فنی بر برنامه نویسی و توسعه نرم‌افزارهای مختلف است.

آموزش برنامه نویسی در دبیرستان و رشتههای نظری

در رشته‌های نظری دبیرستان مبحثی تحت عنوان برنامه نویسی وجود ندارد؛ البته در گذشته صرفاً یک کتاب برای رشته ریاضی تحت عنوان مبانی برنامه نویسی وجود داشت که در نظام جدید آموزش و پرورش آن را حذف کرده‌اند. از آنجایی که برای مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر، تسلط کافی بر علوم ریاضی لازم است، شما می‌توانید با تحصیل در رشته ریاضی دبیرستان و هنگام ورود به دانشگاه، رشته مهندسی کامپیوتر را انتخاب کنید. در این شرایط می‌توانید برنامه نویسی را داخل دانشگاه یاد بگیرید.

لازم به ذکر است که میزان آموزش برنامه نویسی در دانشگاه داخل رشته مهندسی کامپیوتر صرفاً در چند عنوان درسی و به‌صورت تئوری است؛ یعنی تصور نکنید رشته مهندسی کامپیوتر تماماً روی برنامه نویس شدن فرد تمرکز دارد.

نتیجه گیری

برنامه نویسی کامپیوتر یکی از رشته‌های جذاب است که برای برخی افراد شناخته شده نیست. بعضاً دانش آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته و ورود به دبیرستان یا هنرستان با مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر روبه‌رو می‌شوند و نمی‌دانند که چه تصمیمی باید بگیرند. جزئیات این مهارت، نیازمندی‌ها، آینده شغلی، مهارت‌های ضروری جانبی و هر اطلاعاتی که در این زمینه لازم دارید را در این مقاله شرح داده‌ایم. اگر همچنان در این زمینه سوالی دارید، می‌توانید در بخش نظرات آن را مطرح نمایید تا کارشناسان پاسخ دهند.

سوالات متداول

منظور از زبانهای برنامه نویسی رشته کامپیوتر چیست؟

زبان‌های برنامه نویسی در واقع همان زبان‌های قابل فهم برای کامپیوتر هستند که به‌کمک آن‌ها نرم‌افزار خود را توسعه می‌دهید. PHP، python، java، C++ و… نمونه‌ای از این زبان‌ها هستند.

تفاوت برنامه نویسی فرانتاند(FrontEnd) و بکاند (BackEnd) در چیست؟

توضیح مفصلی می‌توان برای این سؤال مطرح کرد؛ اما به زبان ساده کدنویسی بخش ظاهری سایت که کاربر مشاهده می‌کند مربوط به بخش فرانت‌اند است. در مقابل بخش منطقی، تحلیل اطلاعات، پایگاه داده و اقداماتی که کاربر نمی‌بیند متعلق به بخش بک‌اند خواهد بود.

یادگیری مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر را از چه سنی میتوان آغاز نمود؟

زودترین زمان مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر در دوران تحصیلی و نظام آموزشی از پایه دهم و سن ۱۶ سالگی است؛ اما با توجه به‌ضرورت و اهمیت این مهارت، می‌توان زودتر از سن 16 سالگی هم شروع به یادگیری مهارت برنامه نویسی رشته کامپیوتر کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

عباس جعفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×